יום שלישי, 7 ביוני 2011

שיווק- מושגים והגדרות:




שיווק- מושגים והגדרות:

  1. 5 הגדרות שיווק.
  2. מהו שיווק?
  3. עסקת חליפין.
  4. מה נדרש לקיום עסקת חליפין.
  5. צורך.
  6. רצון.
  7. ביקוש- 2 הגדרות.
  8. קבוצת מוצרים- מים ושתייה.
  9. מטרת השיווק.
  10. 3 ההצהרות בנוגע לשיווק.
  11. תמהיל השיווק.
  12. ההבדל בין תמחיר להמחרה.
  13. פרסום.
  14. יח"צ.
  15. פעילות שיווקית- מה היא כוללת.
  16. שוק.
  17. רמות ביקוש.
  18. תועלות מן המערכת השיווקית- ראשיות ומשניות.
  19. תפיסות בשיווק.
  20. 3 תנאים לרכישת מוצר ע"פ פ.קוטלר.
  21. מאפיינים שיווקיים המאה ה-21.
  22. מוצר-  ע"פ פ.קוטלר.
  23. מחזור חיי מוצר ואפיוני כל שלב על פי תמהיל השיווק.
  24. מה נתפס כמוצר?.
  25. גורמים המשפיעים על מחזור חיי המוצר.
  26. חשיבות הכרת מחזור חיי המוצר.
  27. חדשנים- 2.5%, מסגלים מוקדמים-13.5%, הרוב המקדים-34% והרוב המאחר-34%, המאחרים-16%.
  28. פיתוח מוצרים חדשים- חידוש רציף, חידוש דינאמי רציף, חידוש לא רציף.
  29. קריטריונים לפיתוח מוצרים ושווקים חדשים מודל 'אנסוף'.
  30. שלבי כניסת המתחרים.
  31. מדעיכה למוות-מכירות יורדות לאפס,מדעיכה להתייצבות-איזון שוק, מדעיכה ללידה מחדש- 'קאמבק'.
  32. מיצוב.
  33. מיצוב מחדש.
  34. הסיכון בפיתוח מוצרים חדשים.
  35. מקורות לרעיונות חדשים.
  36. תמהיל המוצרים- תיק מוצרי הארגון- מודל בוסטון.
  37. ילד, כוכב, פרה מניבה, כלב בית וכלב שוטה.
  38. חישוב נק' אמצע במודל.
  39. שיעור צמיחת השוק.
  40. נתח השוק שלי- ביחס למתחרה הגדול בארגון.
  41. תמהיל אופטימאלי לארגון.
  42. כל כמה זמן מומלץ לבצע תמהיל?.
  43. מודל swot.
  44. אופן ביצוע המודל.
  45. ההבדל בין איומים והזדמנויות לחזקות וחולשות.
  46. שיפור איכות השירות – מדוע כל כך חשוב.
  47. שירות – 5 הגדרות.
  48. תעשייה.
  49. אחוזי השיפור של איכות השירות  מ- 63% ל 88%.
  50. מקורות לקבלת משובים אודות השירות.
  51. מה אני צריך לשאול את הלקוח?.
  52. מה אני צריך לשאול את פנים הארגון.
  53. מדוע לקוחות מפסיקים לקנות מוצר מסוים.
  54. על כל 10 לקוחות 7 עוזבים בגלל יחס לא נאות של אחד העובדים.
  55. לקוח מרוצה מביא עוד 4 לקוחות לקוח לא מרוצה מבריח מ-10 עד- 17 לקוחות.
  56. הבאת לקוח חדש עולה פי חמש משימור לקוח קיים.
  57. לק' שקונה אצלנו 10 שנים רווחי יותר מעשר לקוחות שקנו רק שנה אחת.
  58. כמה אחוזים מתלוננים בארץ? בארה"ב?
  59. מדוע לקוחות לא מתלוננים.
  60. הלקוח הנאמן ביותר.
  61. ככל שבעיה נפתרת בדרגים הנמוכים יותר לארגון זה עולה פחות- 1-10-100.
  62. טיפול בתלונות לקוח זועם.
  63. עשרה מפתחות לשירות.
  64. תשומת לב אישית- לאן מתבוניים בפניו של הלקוח כאשר משרתים אותו, מה המרחק הפיסי שיש לשמור עם הלקוח.
  65. הלקוח תמיד צודק כל עוד הוא לא פועל נגדנו באלימות מילולית או פיסית.
  66. סיבות לחוסר מציאת חן של הלקוח שלו אני נותן שירות.
  67. התנהגות נותן השירות כתוצאה מחוסר כימייה עם הלקוח.
  68. מה על ההנהלה/ נותני השירות לעשות להימנע מחוסר שירות ללקוח 'לא נחמד'.
  69. כיצד על אישר השירות לטפל בלקוח 'לא נחמד'.
  70. מצב הלקוח- מאוכזב, בסדר, מרוצה, wow.
  71. לשמור על קשר עם לקוחות גם לא שלנו על מנת לשמור ולמצוא הזדמנויות עסקיות.
  72. השוואה בין מוצרים מוחשיים לשירותים.
  73. התנהגות צרכנים.
  74. קונה.
  75. צרכן.
  76. סיבות לקניה- מילוי צרכים- פירמידת הצרכים של מאסלו.
  77. מודל התנהגות הצרכן.
  78. שלבי החלטת הצרכן.
  79. תהליך הקניה/שלבי הקניה-פירמידה.
  80. ניסיון/לימוד.
  81. שיטות קביעת עמדה: סיכון מחושב, שיטת הסף, שיטה לינארית מפצה.
  82. דיסונאנס קוגניטיבי.
  83. תפקיד מנהלי השיווק במכירה שלאחר המכירה.
  84. גורמי סביבה הגורמים לנו לבצע קניה.
  85. תרבות- פנאי,חזרה לנעורים/טבע, מרכזיות הילד.
  86. משתתפי הקניה.
  87. שיטות לזיהוי המחליט.
  88. סיבות למה לא להתעלם מבעלי התפקידים האחרים בקניה.
  89. קבוצת השתייכות.
  90. קבוצת התייחסות.
  91. מותג אל מול קבוצה.
  92. תהליך הנפיצות.
  93. מאפייני הלקוחות.

  1. תחרות משוכללת.
  2. נקודת שיווי המשקל.
  3. תחרות לא משוכללת.
  4. מונופול- 2 הגדרות.
  5. מגבלות החלות על השוק המונופוליסטי.
  6. מי מכריז על המונופול.
  7. עד מתי מונופול הוא מונופול.
  8. אוליגפול.
  9. קרטל.
  10. בעיות הקרטל.
  11. מתי על הארגון לבדוק את מחיריו.
  12. כיצד נתפסת הורדת מחירים אצל הלקוח.
  13. שיטות המחרה(- מחיר היצף, המחרת המרווח, המחרת cost+, המחרת מטרה).
  14. מדיניות ההנחות.
  15. תודעת המחיר.


 המחרה פסיכולוגית:
  1. המחרה במספרים לא עגולים- מחירי קסם (רקע, מדוע עדיף מחיר 97 על 92).
  2. המחרת קידום מכירות.
  3. loss leader.
  4. bait & switch.
  5. המחרת טור מחירים (מטרה, מה ניתן לעשות לאחר תקופה של מכירות).
  6. דימוי המחיר כביטוי לאיכות.
  7. מתי יעדיף הלקוח רכישת מוצר יקר על  מוצר זול.
  8. חקר שווקים- שלבים בחקר.
  9. שיטות מחקר.
  10. שיטות מדגם.
  11. מדגם.
  12. מקורות לאיסוף נתונים- מקורות משניים, מקורות ביניים, מקורות ראשוניים.
  13. אומניבוס.
  14. גורמים לטעויות והטיות בחקר.
  15. תקשורת שיווקית.
  16. גורמי הפרסום.
  17. סוגי פרסום.
  18. הגדרת הפרסום.
  19. מטרת הפרסום.
  20. מודל תקשורת שיווקית (עמוד 32 בחוברת).
  21. בניית המסר- 3 גישות חלופיות בפרסום.
  22. בעיות שגורמות לקליטה שגויה של המסר המוצפן.
  23. תקציב הפרסום.
  24. תקציב השיווק.
  25. מבנה המסר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה